logo
Kövess minket
Labdarúgás és futsal
Íjászat
Top
 

Rólunk

Az 1913-ban alakult Újszegedi Torna Club különálló szakosztályaként 2010 augusztusában kezdte tevékenységét Futsal csapatunk, amely ősszel már nevezett is az NB Il-es Nemzeti bajnokságba.

UTC FUTSAL TEAM SZEGED

Szeretnénk az alábbiakban bemutatni szakosztályunkat, amely az UTC különálló szakosztályaként működik 2010 óta. Engedje meg, hogy röviden tájékoztassuk, egyesületünk terveiről koncepcióiról és ismertessük eddigi tevékenységünket, részsikereinket.

Röviden bemutatnánk szakosztályunkat, mely az UTC 1913 keretein belül önállóan működik.

Amennyiben kíváncsi az UTC 1913 teljes történetére, azt ITT elolvashatja!

Szegeden a semmiből kellet újra kezdeni a teremlabdarúgást, miután a sikeresen tevékenykedő Első Beton egyesülete 2008-ban kiszállt ebből, így teremlabdarúgás nélkül maradt a város.

Ekkora megyeszékhelyű város nem maradhat ki ebből a dinamikusan fejlődő, nagy jövő előtt álló sportágból. Szeged vonzáskörzetében sok tehetséges fiatal kergeti a labdát, akik alkalmasak ennek a sportágnak a művelésére. Nem beszélve arról, hogy terem sportág révén egész évben tudunk sportolási lehetőséget biztosítani a fiatal korosztály teljes vertikumának.

Szeretnénk kiemelt fontossággal kezelni a fiatalokkal való foglakozást, hiszen régiónkban nagy kiugrást jelent számukra, hogy NB I-es labdarúgók lehetnek.

logo

Fontos, hogy Szegeden és körzetében a teremlabdarúgás területén is legyen egy megfelelő bázis ahol az erre alkalmas tehetséges gyerekek szervezett formájú foglalkozás keretén belül kapjanak képzést, nevelést. Erre van egyesületünknek kidolgozott munkaterve, erre alkalmas szakmai stábja. Mindezek megvalósítása nyílván költséges, hosszú távú befektetés, de teljes területet átfogó koncepcióban gondolkozunk az utánpótlás neveléstől a felnőtt csapatig bezárólag.

Elképzelésünket támogatta az UTC egyesület vezetése, így színeiben tudtunk indulni, nevezni a bajnokságba. A vezetőség elkötelezettségét, hozzáértését biztosítja, hogy mindannyian több éve tevékenykedünk a futsalban, versenyzőként illetve vezetőként egyaránt.

Mérkőzéseinket egyre több szurkoló tekinti meg. Régiónkban egyre népszerűbb a teremlabdarúgás.
Az elmúlt évben Magyarországon rendezték meg a Futsal Európa Bajnokságot, amely még tovább növelte a sportág népszerűségét, lendületet adva a fejlődésének.

UEFA logo

Egyre több csapat indul a bajnokságokban és egyre több tornát is rendeznek. Olyan neves egyesületek neveznek és indítanak csapatokat, mint a Rába ETO, a Ferencváros az Újpest és a Vasas. Mérkőzésekre egyre többen járnak ki, egyes nevesebb, sikeres helyszíneken 800-1000 néző szurkol egy mérkőzésen.
Ebben a környezetben szeretnénk talpon maradni, amely szerintünk egyáltalán nem közömbös szeged városának sem, hiszen a csapatunk révén visszük hírét, hímevét.

Bajnoki évadban kicsi, de stabil költségvetésből, szerény körülmények között szerepelünk. Szeretnénk legalább egy erős középmezőnyhöz tartozó NB I vagy NB II csapatot kialakítani a későbbiekben, amelyhez a játékos állomány megfelelő és az utánpótlás képzés is szervezett, kialakított. A stabil anyagi háttérrel akár komolyabb célokat is ki tudunk tűzni és talán a nem is olyan távoli jövőben el is tudjuk ezeket érni.

A kiemelten tehetséges focisták számára az egyesület kidolgozott munkatervvel és hosszú távon gondolkodó, elhivatott szakmai stábbal garantálja az eredményes felkészülést és szereplést – az UTC-ben jelenleg is több korcsoportban edzhetnek a fiatalok. Céljuk az utánpótlás nevelése mellett a közönség szórakoztatása, egyszersmind a sportág népszerűsítése, és az ebben való egyre eredményesebb szereplés.

Az egyesület jelenlegi csapatai:
   • felnőtt csapat
   • utánpótláscsapatok: U15, U17 (korábban: U11, U13, U15, U17, U19)

Büszkék vagyunk az eredményeinkre

Futsal NBI. 5. hely

Futsal_510

Futsal MK 3. hely

Futsal zászló

MB U19 1. hely

UTC_futsal_U19_102

Az egyesület eredményei (2010–2020)

    • NB I .: 2011/2012 – 2013/2014
    • NB II.: 2010/2011, 2014/2015
    • Magyar Kupa III. hely: 2012, 2013
    • Magyar Bajnokság 1. hely: 2013/2014 (U19)
    • Fair Play Díj: 2013/2014 (felnőtt és U19)