logo
Kövess minket
Labdarúgás és futsal
Íjászat
Top
 

Rólunk

Szakosztályunk 2000 szeptemberében alakult 17 fő együttes akaratából. Legyen Ön is tagja egy lendületesen fejlődő egyesületnek!

UTC Íjász Szakosztály

Szeretnénk az alábbiakban bemutatni szakosztályunkat, amely az UTC különálló szakosztályaként működik 2000 óta. Engedje meg, hogy röviden tájékoztassuk, egyesületünk terveiről koncepcióiról és ismertessük eddigi tevékenységünket, részsikereinket.

Amennyiben kíváncsi az UTC 1913 teljes történetére, azt ITT elolvashatja!

Szakosztályunk 2000 szeptemberében alakult 17 fő együttes akaratából. Töretlen fejlődéssel a kétezres évek közepére az ország legnagyobb íjász szervezetévé nőttük ki magunkat. Volt olyan év, mikor a Magyar Íjász Szövetség versenyzőinek több mint 10 %-a szakosztályunkban versenyzett.

Sok újdonságot honosítottunk meg a szövetségben Varga Zoltán szakosztályvezető hatására. Ilyen például a kezdő íjászok alapoktatása, vizsgáztatása, a többszintű oktatási rendszer, az edzőképzés tematikájának kikísérletezése, a versenyzők edzőtáboroztatása. Eredményesen vettük át és honosítottuk meg a délalföldön az olimpiai szakágat. Szakosztályunk hierarchikus felépítését számtalan íjász csapat vette át és alkalmazza a mai napig is sikeresen.

1200px-World_Archery_flag_01

Eredményeinket tekintve az évek során világ és európa korosztályos és felnőtt bajnokokat neveltünk ki, országos bajnoki címet 100-nál többször értünk el, országos csúcsot is több kategóriában lőttek versenyzőink. Szakosztályi edzőnket az a megtiszteltetés érte, hogy szövetségikapitányi poszthoz segítettük.

  • Elsőként rendeztünk IFAA fedett pályás országos bajnokságot a városi sportcsarnokban.
  • Elsőként rendeztünk az országban 60 vesszőfogós versenyt teljesen önerőből.
  • 48 órás íjászmaratont is mi szerveztünk először és azokkal a feltételekkel azóta sem tudta más végig csinálni.

Sok szegedi és szeged környéki íjász egyesület nekünk köszönheti létét, közülünk kivált tagok alapították. Volt olyan kiváló társaság, aki a honlapunkat is eltulajdonítva büszkélkedik múltunk képeivel és szakosztályunk eredményeivel.

target-archery01

Az UTC Íjász Sportegyesület évek óta az ország legtöbb regisztrált tagot számláló egyesülete. Megalakulásunk óta taglétszámunk folyamatosan bővül, ami mára már meghaladta a 100 főt.

Az íjászat szerves része a magyar kultúrának. Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük az íjászat szellemiségét, és mint olimpiai sportot újra közismertté és elismerté tegyük. A versenysporton kívül egy kiváló szabadidős tevékenységet ismerhet meg az, aki csatlakozik az íjászok egyre népesebb táborához.

Egyesületünkben mindenki megtalálja az érdeklődési körének megfelelő stílust. Történelmi, 3D, terep és pálya versenyzőink nagy tapasztalattal rendelkeznek és szervezett oktatások formájában segítenek elsajátítani az íjászat technikáját, szabályait.

 

Tanfolyamainkat folyamatosan indítjuk és szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Legyen Ön is tagja egy lendületesen fejlődő egyesületnek! Jelentkezz még ma!

Büszkék vagyunk az eredményeinkre

IFFA fedett pályás országos bajnokság 2007-ben.
Winnenden EB 2010-ben.
Biopetrol kupa 2003-2004-2005-ben
Minden évben a CEC kupa való részvétel.
Minden évben részt vettünk az országos bajnokságokon is.

  • 2010 és 2011-ben IFFA EB 1 hely – Szőke Elizabet pályaíjászat
  • CEC kupa győztes Banda Árpád pályaíjász
  • 2007 VB 2 hely Veres Judit terepverseny
  • Vadászreflex kategória: Gyarmati Gábor, többszörös országos bajnoki cím

Az elmúlt 20 évben 130-nál több országos bajnoki címet szereztünk!